Уникален OLED дисплей покрива всякаква повърхност

LG OLED Falls може да се извие до 1000R, покривайки разнообразие от повърхности (снимка: LG)

Няколко уникални разработки в сферата на информационите дисплеи показва корейската компания LG Electronics на изложението Integrated Systems Europe (ISE) 2019, което се провежда тази седмица в Амстердам, Холандия.

Иновативните дисплеи – от прозрачни OLED до пълна гама LED продукти – могат да превърнат всяко пространство в напълно функционална дигитална среда и да предложат иновативни бизнес решения.

Дебютирайки в Европа, единственият по рода си LG OLED Falls се отличава с 88 гъвкави OLED дисплея с отворена рамка. Дисплеите могат да се извият до 1000R, покривайки разнообразие от повърхности. LG OLED Falls е решение за приложения, които изискват наистина персонализиран подход – например, видео демонстрация на гора, ледник, водопад, виелица и др.

Уникалният Transparent OLED Signage пък изглежда по-скоро като научна фантастика, отколкото като реалност. Проектиран както за търговия на дребно, така и за изложби, този дисплей позволява действителни продукти да се видят ясно чрез 38% прозрачен екран, докато видеото или изображенията са поставени пред обекта. Дизайнът на прозрачния OLED може да бъде облицован за приложение в по-широки пространства като автомобилни шоуруми.

Transparent OLED Signage изглежда като творение на научната фантастика (снимка: LG)

Друга иновация от LG е цветният прозрачен LED Film, който може да се приложи към всякакъв размер стъклена повърхност и да я превърне в истинско дигитално преживяване. С максимална прозрачност от 73%, стъклото запазва първоначалните си свойства, като филмът е незабележим, когато не се използва.

LED Film превръща повърхността под него в истинско дигитално преживяване (снимка: LG)

Самият филм е самозалепващ се и може лесно да бъде отстранен без лепкави остатъци. Предоставяйки широка гама от цветове, като същевременно поддържа висока прозрачност, това уникално решение е подходящо за показване на всичко – от лога на марката до пълноцветни видеоклипове.

Коментар