Глобален партньор на Microsoft влиза на пазара у нас

„Можем да подкрепим български ISV да предлагат своите решения на пазара в Русия“, сподели Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа (източник: Softline)

Един от 10-те глобални стратегически партньори на Microsoft стъпва на българския пазар. ИТ компанията Softline стартира дейността си в Източна Европа през миналата година, навлизайки на 6 нови пазара – Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия, Словения, а вече и в България.

Основният фокус на Softline в региона ще бъдат облачните решения и сигурност, развитие на ИТ стратегията, управление на услуги – ИТ аутсорсинг и „Deployment services“ (сървърна технология за мрежова инсталация на операционни системи Windows).

Softline България планира да обърне специално внимание на нишовия SMB пазар, виждайки голям потенциал в професионалното обслужване на средния бизнес – с 50 до 250 служители.

Глобализацията и стремежът на клиентите към дигитална трансформация ни дават възможност да помогнем на местните си партньори да достигнат до международни клиенти. Можем да подкрепим български ISV да предлагат своите решения на пазара в Русия чрез нас“, сподели Золтан Месарош, генерален директор на Softline за Източна Европа.

В световен мащаб Softline извършва услуги по дигитална трансформация за партньори и клиенти от Северна и Южна Америка, Югоизточна Азия, Русия и Източна Европа. Приходите на компанията за 2017 г. надхвърлят 1,19 млрд. щатски долара, със среден ръст на продажбите в Softline Group от над 30% през последните 10 години.

Растежът на Softline продължи и през 2018 г., като приходите на компанията превишиха 1,27 млрд. щатски долара. ИТ компанията е на пазара от 25 години, като оперира в 50 страни, с офиси в 95 града. Softline разполага с 5000 специалисти и обслужва над 60 хиляди SMB клиенти и корпорации.

Коментар