Xiaomi Redmi Note 7 – смартфон с невероятна камера

С голям екран, преливащи се цветове и гладки краища – Redmi Note 7 обещава първокласно изживяване

Xiaomi, един от най-желаните брандове на пазара за смартфони, впечатли не за първи път феновете и индустрията, когато пусна модела Redmi Note 7. Устройството грабна вниманието не само с големия си екран, но и с изключителната задна камера с резолюция 48 мегапиксела.

Този забележителен смартфон се предлага в момента на цени от $189,99 (с купон за отстъпка GBQRKJUJ) в глобалния онлайн магазин Geekbuying.com в няколко конфигурации с различен обем на паметта. Xiaomi Redmi Note 7 е голям смартфон – екранът с прорез в горната част, под който е предната камера, има диагонал 6,3 инча и резолюция 2340×1080, известна като FHD+, а гъстотата на пикселите е 403PPi (пиксела на инч).

Интерфейсът MIUI 9 на Redmi Note 7 надгражда операционната система Android 8.1

Видео, игри, сърфиране в интернет и всевъзможни приложения няма да натоварят очите ви с този качествен и комфортен като размери екран, покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 5, с извити и заоблени краища (2.5D) за удобно захващане. А преливащият се цвят на задния корпус добавя емоция при ползване на устройството. Тук е и познатият фирмен интерфейс MIUI 9 с всички удобства, който надгражда операционната система Android 8.1.

Xiaomi Redmi Note 7 е снабден с изключителна камера, разположена на гърба на устройството. Тя е двойна с резолюция 48,0MP+5,0MP и според производителя осигурява 4 пъти по-ясни снимки, в сравнение с конвенционалните 12MP камери. Размерът на пиксела е само 0,8 микрометра. Нещо повече, при т.нар. „супер-нощен“ режим четири пиксела се обединяват в един голям 1,6-микрометров пиксел за качествени снимки.

Xiaomi Redmi Note 7 предлага мечтания комфорт за игри на 6,3-инчов екран с резолюция FHD+

Предната камера на смартфона пък има резолюция 13,0 мегапиксела, като тук Xiaomi набляга на възможностите за разкрасяване на селфитата с помощта на технологии за изкуствен интелект. AI се използва също за т.нар. боке ефект, както и за отключване на устройството с разпознаване на лицето на потребителя от предната камера. Комбинацията от двете камери – основна и селфи – обещава първокласно изживяване за любителите на смартфон фотографията.

Xiaomi Redmi Note 7 е и доста мощен – като изчислителни възможности – смартфон. Моделът разчита на високопроизводителен 64-битов процесор Qualcomm Snapdragon 660 AIE с осем изчислителни ядра на тактова честота 2,2GHz и графичен блок Adreno 512 GPU. Тази система на чип (SoC) позиционира смартфона на Xiaomi в челото в тестовете за производителност AnTuTu.

Двойната задна камера с резолюция 48,0MP+5,0MP осигурява много по-ясни снимки

Оперативна памет от 3GB, 4GB или 6GB и постоянна памет от 32GB или 64GB допълват хардуерната конфигурация на Redmi 7. Ако този обем не е достатъчен за нуждите ви, можете да разширите сторидж пространството с microSD карта с капацитет до 256GB. Със съвременната Android операционна система на Redmi Note 7, паметта от картата може да се използва не само за данни, но и за приложения. Имайте предвид обаче, че трябва сами да инсталирате Google Play и други Google услуги, тъй като те не са включени в модела.

Както и при останалите смартфони на Xiaomi, батерията на Redmi Note 7 е доста издръжлива. Тя е литиево-йонна с капацитет 4000 mAh и ще поддържа устройството в стендбай режим 2-3 дни. Производителят обещава 13 часа разговори, 13 часа видео и 7 часа игри с фаблета. Зареждането става през USB Type-C порт, който може да се ползва и за слушалките, но отделно е наличен стандартно 3,5-мм гнездо за аудио. Предвидена е технология за бързо зареждане Quck Charge 4.0.

Xiaomi Redmi Note 7 е изпълнен в модерния дизайн с прорез в горната част на екрана

Смартфонът на Xiaomi работи във всички разпространени в момента мобилни мрежи – 4G, 3G и 2G. Разполага с два слота за сим карти (единият може да приеме microSD карта памет), безжични модули Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac и Bluetooth 5.0, както и с GPS модул за навигация. Важно е също да имате предвид, че моделът е с включена езикова поддръжка само на английски и китайски. Смартфонът има размери 159,21х5,21х8,1 мм и тежи 186 грама, а комплектът включва Type-C кабел, калъф и захранващ адаптер.

Можете да купите смартфона в три конфигурации тук:

Xiaomi Redmi Note 7 3GB + 32GB за $189,99 (вместо $225,99) с купон GBQRKJUJ

Xiaomi Redmi Note 7 4GB + 64GB за $229,99 (вместо $265,99) с купон PDXUFECL

Xiaomi Redmi Note 7 6GB + 64GB за $259,99 (вместо $299,99) с купон VHXIQDUI

Коментари по темата: „Xiaomi Redmi Note 7 – смартфон с невероятна камера”

добавете коментар...

  1. Marian

    Koga moje da ochakvame oficialen rom? t.e global version?

  2. Hristo

    12mp реални е камерата, за цената нямам коментар. Най-добрия зацената си е Pocophone f1 sd845 6 ram

  3. Fishcake

    Адски добър телефон, но цените засега са с 60 долара над първоначално обявените. Все пак като цена-качество пак са номер 1.

Коментар