Ще обновяваме приложенията за Android без логване в Google

Потребителите на Adnroid смартфони ще могат по-свободно да актуализират приложенията си от Google Play (източник: CC0 Public Domain)

Наличието на Google акаунт отваря широко вратите към всевъзможни услуги и приложения, предоставяни от интернет компанията, особено за потребителите на Android смартфони.

Ако потребителят обаче не е влязъл в своя Google акаунт, достъпът до услугите и приложенията – от четене на електронна поща до актуализации – е възпрепятстван. Скоро това ограничение ще отпадне за някои функционалности, в частност достъпа и обновяването на приложения от онлайн каталога Google Play.

Google съобщи наскоро, че планира да свали ограничението за зареждане на актуализации на вече инсталираните приложения от онлайн магазина за потребители, които не са влезли в акаунтите си.

С други думи, дори ако по някаква причина потребителят на Android смартфон или таблет е излязъл от своя Google акаунт, той ще запази възможността за достъп и сваляне на актуализациите на едни или други приложения, без да въвежда логин и парола.

Новата функционалност ще бъде внедрена от Google в близките месеци. Най-вероятно компанията ще обяви промяната по време на конференцията за разработчици Google I/O в началото на май т.г., когато се очаква да излезе и финалната версия Android Q.

Коментар