Oneplus 6 – смартфон за първокласно изживяване

Oneplus 6 предлага комфортно изживяване на големия 6,28-инчов AMLOED екран

Брандът за смартфони Oneplus притежава онова очарование, което кара хората да мечтаят – за едно по-различно устройство, което ги откроява от останалите. Дали защото не е сред най-масовите на пазара и същевременно съперничи на топ марките като характеристики, но този смартфон е привилегия за всеки ценител на умните телефони.

Моделите на Oneplus често са определяни като най-добрите Android устройства по цена-възможности, напълно конкурентни на флагманите. Oneplus 6 8GB+128GB, в частност, предлаган на привлекателна цена от $429,99 (с купон за отстъпка HVFMFNCA) в онлайн магазина Geekbuying, е мечтан смартфон във всяко едно отношение.

Oneplus 6 работи под управление на Oxygen OS, базирана на Android Oreo

Първото впечатление от устройството е големият 6,28-инчов AMOLED екран с 2.5D извивка и резолюция FHD+ (2280×1080 пиксела), изпълнен в съотношение 19:9, със заоблени ъгли и защитно стъкло Corning Gorilla Glass 5. С подобен дисплей всичко изглежда превъзходно – игрите, видеото, филмите, сърфирането в интернет и всевъзможните Android приложения.

За гладкото изпълнение на приложенията се грижи изключително мощен хардуер. Oneplus 6 разчита на флагмански чипсет – Qualcomm Snapdragon 845 с осем изчислителни ядра на тактова честота 2,8GHz и графичен блок Adreno 630 GPU. Това е гаранция за първокласна производителност и при най-тежките мобилни приложения.

Двойната задна камера на Oneplus 6 ще направи снимки с мечтаното качество

Мощната SoC е допълнена от респектиращ обем памет – 8GB оперативна (RAM) и 128GB постоянен сторидж. Липсва слот за разширение с карти памет, но това едва ли е необходимо, тъй като в смартфона имате достатъчно голямо пространство за приложенията и данните – снимки, видео, игри и друго съдържание.

Един смартфон не може да бъде класен, ако прави компромис с камерата. Проектантите на Oneplus 6 знаят отлично това и са вградили в устройството страхотна двойна основна камера 20,0MP+16,0MP със сензори на Sony и размер на пиксела съответно 1 µm и 1,22 µm, апертура f/1.7, автофокус и светкавица. Предната 16MP селфи камера със Sony сензор, размер на пиксела 1.0 µm, автофокус и апертура f/2.0 допълва първокласното фотоизживяване.

Моделите на Oneplus често са определяни като най-добрите Android устройства по съотношение цена-възможности,

Можете да очаквате 2-3 дни нормално използване на смартфона с едно зареждане на батерията, която е литиево-йонна с капацитет 3300 mAh, с поддръжка на технология за бързо зареждане 5V 4A, като за целта в комплекта са включени подходящи захранващ адаптер и USB кабел. За оптимизираната работа на устройството се грижи и фирмената Oxygen OS, която се базира на актуална версия Android Oreo.

В допълнение към USB Type-C порта за зареждане и обмен на данни, Oneplus 6 предоставя още стандартен аудио изход за слушалки, говорител и микрфон. Моделът включва също безжични модули Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPS и Bluetooth 5.0, NFC модул за удобни мобилни плащания и множество сензори, вкл. за пръстов отпечатък.

Игрите ще вървят гладко на широкия 19:9 екран на Oneplus 6

Смартфонът се доставя отключен за работа във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 4G, 3G и 2G. Предвидени са два слота за сим карти. Интерфейсът на операционната система e многоезиков, с поддръжка включително на български език. Устройството има размери 155,7×75,4×7,75 мм и тежи 177 грама, а в комплекта са включени протектор на екрана, калъф, захранващ адаптер, Type-C кабел, игла за сим картите и ръководство за потребителя.

Можете да купите този изключителен смартфон тук: Oneplus 6 8GB+128GB в огледално черно на цена от $429,99 (вместо $459,99), която е валидна с купон за отстъпка HVFMFNCA, и безплатна доставка.

Коментар