Родна верига бензиностанции монтира електрически колонки

Две бензиностанции на Дизелор вече разполагат с колонки за електромобили (източник: Дизелор)

Дизелор, верига бензиностанции с присъствие в няколко градове на България, започва да монтира в обектите си електрически колонки за зареждане на електромобили, съобщиха от компанията.

Засега електрически колонки има в бензиностанциите от веригата в градовете Стамболийски и Нови пазар. Компанията разполага също с бензиностанции в София, Пловдив и Варна, като в бъдеще планира да увеличи броя на електрическите зарядни станции, предвид нарастващото търсене от страна на собствениците на електромобили.

Взехме решение да инвестираме в колонки за електромобили, за да подкрепим собствениците на такива устройства. Електрическата мобилност е сред най-перспективните нови области на иновация“, каза Стоил Арнаудкин, управител на Дизелор, и добави, че компанията се превръща в част от „може би най-значимата промяна в автомобилния сектор откакто той съществува“.

Електростанцията в град Нови пазар вече се използва редовно. За инсталиране на втората зарядна станция веригата е избрала град Стамболийски, поради неговата комуникативна локация – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала Тракия за пътуващите от и към столицата.

Водачите на електрически автомобили могат да откриват местата за зареждане с помощта на онлайн локатор и мобилно приложение VsichkoTok.bg, уточниха от компанията.

Коментар