Apple се готви за живот „след iPhone”

Продажбите на iPhone забуксуваха сериозно напоследък (източник: CCO Public Domain)

На фона на спад в продажбите на смартфони Apple се готви за живот „след iPhone” – флагманският продукт на компанията, който носи над половината от приходите й. Американският гигант ще се опита да намали, макар и частично, зависимостта си от смартфоните, отбелязва Уолстрийт Джърнъл.

Промяната обаче няма да настъпи бързо, това е продължителен процес, който ще отнеме години. Но сега Apple прави първите стъпки – в частност, компанията предприе кадрови рокади, като смени HR мениджъра си и освободи изпълнителния директор на проекта Siri.

Според запознати източници, в близките пет години услугите ще обезпечат 60% от ръста на Apple, вкл. нови услуги като видео стрийминг и новини. Очаква се до 2020 г. компанията да увеличи броя на платените си абонати от 360 млн. до 500 млн. и да получи 50 млрд. долара приходи от услуги.

Продажбите на iPhone забуксуваха сериозно напоследък и за първи път компанията не обяви колко бройки е доставила през последното тримесечие. Според някои анализатори, дори подготвяната за пускане услуга за видео стрийминг не може да компенсира спада в продажбите на iPhone в обозримо бъдеще.

Коментари по темата: „Apple се готви за живот „след iPhone””

добавете коментар...

  1. Saevar

    абе, сега Фофу ще дойде и ще ви обясни колко са иновативни тея от краварските щати и колко сте тъпи и най-вече бабички и комунисти и там неговите си му тъпотии… стига да се е добрал до компютър там в психиатрията.. не винаги му се получава все пак живее в 1986-а година когато тогавашните силни на деня са опъвали мамчето му по цял ден ха от горе, ха от доло, и той само слушал хъц хъц хъц пръц (зависи къде са го бутали на мамито му) и от там му идва всичкото , моля да го извините.

  2. :о)

    Няма да има живот след айфон.
    Човекът който ги извади от калта и направи номер 1 вече почина.
    Въпреки , че те преди това го бяха уволнили веднъж от компанията която той създаде.

    Той много добре е знаел какво е iPhone – продажба на престиж, НИЩО ДРУГО.

    Сега вече конкурентите ще ги хапят като акули оттук и оттам, докато се сринат в миналото
    като Nokia i Ericson…

  3. Anonymous

    Жесток удар по психиката на хората сноби. Ще трябва да търсят други нови дрънкулки, които да размахват, връткат, нафукват и напомпват за пред другите хора.

    Идеята за смартфон постепенно ще започне да замира. Не защото всички телефони вече са почти еднакви, нито пък толкво добри за да не се сменят, а защото са пълна безсмислица и са обречени на изчезване в недалечното бъдеще.

  4. Mi2

    По-скоро пазарът им се насити. Все по-малко хора искат нов айфон всяка година. Към момента всички 64-битови модели са си напълно актуални и работят чудесно – това е от 5s насам. Ако имаш прилично работеща 6ица или 7ица, няма много смисъл да хвърлиш три бона за да го смениш, колкото и богат да си. Някоя и друга камера в повече, по-голям екран, нямало хоум бутон – голям праз. Времето на бурния растеж няма да се върне повече, освен ако не се появи някоя наистина зашеметяваща нова функционалност, без която животът не може да продължи.

  5. Йордан

    Май с всяка следваща година балъците стават все по-малко и по-малко. Или по-скоро скръндзите, сакън да не дават 2-3 бона за телефон.

Коментар