Телерик Академия започва обучение на QA инженери

QA програмата на Телерик Академия е подходяща за студенти и специалисти от различни области (снимка: Телерик Академия)

Изцяло нова 6-месечна програма за ИТ кариерен старт обяви Телерик Академия. В рамките на „Telerik Academy Alpha QA” образователната организация ще подготвя Quality Assurance (QA) инженери – специалисти с ключова роля в ИТ индустрията, които отговарят за качеството на софтуерните решения в целия процес на разработка.

Изградена с участието на експерти от индустрията, програмата цели да въоръжи курсистите с търсените от бизнеса технологични  знания, практически  опит и личностни умения, поясниха от компанията. Обучението стартира на 27 май, а кандидатстването за него е активно до 15 април през сайта на Телерик Академия.

„Търсенето на QA специалисти в ИТ сектора е наравно и понякога изпреварва това  на софтуерни разработчици с популярни езици за програмиране като Java и C#.  Тенденцията обхваща цялата индустрия. Затова разширяваме обхвата на своите програми”, каза Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Програмата е подходяща за студенти и специалисти от различни области, които  искат да започнат работа в ИТ сектора, но предпочитат да тестват софтуера вместо да го създават. Те ще могат да съчетаят участието си в програмата със следване в университет и работа.

Програмата „Telerik Academy Alpha QA” се състои от 5 модула с фокус върху практиката. Завършилите могат да стартират кариера в една от водещите компании-партньори на Телерик Академия или в друга компания от ИТ сектора.

QA специалистите следят за изпълнението на всички изисквания към софтуера, откриването и коригирането на грешки и осигуряването на безпроблемно потребителско изживяване. Ролята изисква комбинация от задълбочени познания в сферата на софтуерното тестване, опит в програмирането и отлични комуникационни  умения.

Коментари по темата: „Телерик Академия започва обучение на QA инженери”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Супер!

Коментар