Български стартъп привлече инвестиция от 1 млн. лв.

Основателите на Payhawk.io – Бойко Караджов (вляво) и Христо Борисов – развиват продукт, който помага на малките бизнеси в управлението на разходите (източник: Payhawk.io)

Базираният в София стартъп Payhawk.io обяви нов рунд на финансиране, подкрепен от фонда Eleven Ventures и индустриални експерти. Компанията привлече инвестиция от 1 млн. лв. скоро след като спечели награда в Париж, Франция.

Payhawk.io е българска финтех компания, която помага на малки развиващи се бизнеси в управлението на разходи. Стартъпът ще използва новопривлечения капитал да удвои сегашния си екип от 7 души и да разшири дейността си в Европа и Великобритания, където наскоро откри офис.

Основана от двама бивши служители на Телерик – Христо Борисов и Бойко Караджов, Payhawk.io развива динамично своя продукт за по-ефективна работа на малките бизнеси.

Ежедневно говорим с основатели и мениджъри на развиващи се компании, които са отговорни за големи бюджети. Когато пътуват, те трябва да използват личните си карти за разплащания, след което да попълват разходни отчети и да чакат възстановяване на похарчените средства. Payhawk.io издава дебитни карти, които събират и разчитат данни от фактури и касови бележки, премахвайки нуждата от разходни отчети“, поясни Христо Борисов, главен изпълнителен директор на Payhawk.io.

Това решение позволява на малките бизнеси да издават физически и виртуални корпоративни карти, без да посещават банка. Чрез Payhawk.io те могат лесно да издават корпоративни карти за своите служители и да имат информация в реално време кога, как и къде биват похарчени средства.

Коментари по темата: „Български стартъп привлече инвестиция от 1 млн. лв.”

добавете коментар...

  1. ха

    Успех в начинанието. Но иначе това е поредната фирма, която не схваща, че щом ще си търси български разработчици, то трябва да им представи и някакъв поне “зарибяващ” текст на български език.

Коментар