Adata Ultimate SU750 – нов SSD на база TLC NAND флаш

Ultimate SU750 е 2,5-инчов SSD със SATA интерфейс и TLC NAND памет (източник: Adata Technology)

На пазара излизат нови SSD-та от серия Ultimate SU750 на тайванската компания Adata Technology. Моделите са 2,5-инчови, с интерфейс SATA 6Gb/s и базирани на ново поколение TLC (Triple-Level Cell) 3D NAND флаш.

SSD дисковете ще се предлагат във варианти с капацитет от 256GB, 512GB и 1TB, а скоростите на четене и запис достигат съответно 550/520MB в секунда, съобщиха от производителя.

Тъй като SU750 няма механични компоненти в сглобката си, това го прави много по-надежден от обикновените твърди дискове. Осигурена е и по-висока устойчивост на удари и вибрации (1500G/0,5ms), като по този начин се гарантира защитата на съхраняваната информация.

Освен това моделите от серията Ultimate SU750 са много по-тихи и консумират по-малко енергия, в сравнение със стандартните HDD устройства.

Налична е поддръжка на технология LDPC (Low-Density Parity-Check) за корекция на грешки, която осигурява интегритет на данните и по-дълъг живот на диска.

С покупката на SU750 потребителите получават възможност да изтеглят безплатно инструментите Adata SSD Toolbox и Migration Utility. Първият от тях позволява мониторинг и управление на устройството, докато вторият е полезен при преминаване от HDD към SSD, като предоставя бекъп с миграция на информацията, вкл. и операционната система.

Серията устройства Ultimate SU750 се очаква скоро на българския пазар от партньорите на Adata. Цените на SSD устройствата все още не са обявени.

Коментари по темата: „Adata Ultimate SU750 – нов SSD на база TLC NAND флаш”

добавете коментар...

  1. :)

    “Освен това моделите от серията Ultimate SU750 са много по-тихи…” Браво! Гении сте! Шумни SSD-та чували ли сте да има? Или може би чувате как контролера записва данните в НАНД чиповете?

Коментар