Lenovo с най-висок приход от четири години насам

„Lenovo опровергава настоящите тенденции в индустрията. Ставаме все по-силни“, заяви Ян Юенцин, председател и главен изпълнителен директор на компанията (източник: Lenovo)

Китайският технологичен гигант Lenovo отчете най-силното си тримесечие от четири години насам по отношение на приходи и рекордно висока печалба преди данъчно облагане.

Приходите на компанията за третото тримесечие на текущата финансова година възлизат на 14 млрд. щатски долара, което е увеличение с 8,5% на годишна база и е шесто поредно тримесечие на годишен ръст по този показател.

Рекордно висока печалба преди облагане с данъци в размер на $350 млн. – скок със 133% на годишна база, обяви още Lenovo. Нетната печалба от $233 милиона е сериозно подобрение спрямо нетната загуба от $289 млн. през същото тримесечие на предходната година.

Ръст бележат всички направления в дейността на Lenovo. Бизнесът с персонални компютри и смарт устройства отчита рекордни приходи в размер на $10,7 млрд., което е скок с 11,6% на годишна база. Пазарният дял на компанията е 24,6%, по данни на IDC, което я позиционира на първо място в света.

Дивизията за мобилни устройства излиза на печалба за първи път от придобиването на Motorola, като обемите на продажбите в Северна Америка нарастват с по-бързи темпове спрямо тенденцията на световния пазар (увеличението е с 40 пункта), а приходите в Китай се увеличават четворно на годишна база.

Подразделението Data Center Group продължава да отчита огромен растеж в областта на хипермащабните и софтуерно-дефинирани инфраструктури. Приходите на дивизията са се увеличили с 31% до $1,6 милиарда. DCG отчита ръст на годишна база във всички географски региони.

Lenovo опровергава настоящите тенденции в индустрията. Ние сме стабилни, отчетохме рекордни резултати през това тримесечие и ставаме все по-силни“, коментира резултатите Ян Юенцин, председател и главен изпълнителен директор на компанията.

Коментар