Amazon пуска нов четец на е-книги

Електронният магазин Amazon ще пусне нов модел на популярното устройство за четене на е-книги Kindle.
На специално събитие вчера в Ню Йорк, отразено от световнит медии, шефът на компанията Джеф Безос показа Kindle 2 заедно с разширен каталог от книги и ново онлайн съдържание.
Четецът идва в 0,36-инчов корпус и предоставя 2 GB памет. Екранът поддържа 16 степени на сивия цвят. Цената на устройството е $359.
Батерията осигурява две седмици автономна работа на Kindle 2 при изключена безжична връзка и 4-5 дни при включена. Устройството използва безжична система Whispernet.
Версия 2 на Kindle предлага подобрено търсене в речник и възможности за преобразуване на текст в говор. Моделът е запазил най-доброто от оригиналния Kindle, но е по-тънък, по-бърз, с по-отчетлив екран и удължен живот на батерията, както и с по-голям капацитет за съхранение на книги.
За да поддържа новия продукт, Amazon е разширила своята онлайн библиотека. Услугата Kindle Store вече предлага 230 000 книги и по-голяма селекция от вестници и списания, които са достъпни срещу месечен абонамент.
Amazom планира да пусне новия четец на е-книги на 24 февруари.
Прогнозите на анализаторите за миналата година сочеха, че продажбите на устройства за четене на електронни книги ще достигнат 1 милион бройки.

Коментар