Български екип участва в AI проекти на IBM

Фокусът на IBM Think тази година бе изкуственият интелект (източник: Мусала Софт)

Иновативни проекти с изкуствен интелект на IBM са разработени с участието на екип от българската компания Мусала Софт, стана ясно на конференцията IBM Think, която се проведе в Сан Франциско, САЩ.

Фокусът на IBM Think тази година бе изкуственият интелект (AI) и в частност – възможностите на суперкомпютъра Watson. Дocтъпeн дoceгa eдинcтвeнo oт oблaĸa нa ІВМ, Wаtѕоn вeчe е отворен и към дpyги облачни платформи. Проектите, в които участва Мусала Софт, надграждат когнитивните способности на Watson, добавената реалност (AR) и IBM Cloud.

Екипът на българската компания разработва приложение от ново поколение за 3D техническа поддръжка, което позволява да се оптимизира процесът на идентифициране и решаване на проблеми, като пести време и разходи и минимизира въздействието върху бизнеса.

Друг проект е IBM Watson Supply Chain Insights, който използва когнитивната технология на Watson, обучена във веригата за доставки. Софтуерният продукт осигурява пълна видимост в целия процес и позволява на организациите да прогнозират, оценяват и намаляват смущенията и рисковете във веригата за доставки,  да подобрят операциите си и да осигурят по-голяма стойност за своя бизнес.

Екипът на Мусала Софт, ангажиран в проектите с изкуствен интелект на IBM (източник: Мусала Софт)

Мусала Софт работи повече от 17 години съвместно с IBM. „Създават се решения, които определят световната технологична картина. Проектите ни са сред примерите, давани на всички партньори и клиенти на голямата сцена на годишната конференция на IBM, която събира аудитория от над 25 000 души“, сподели Мартин Момов, директор „Доставка на услуги“ в компанията.

Коментар