5G модул решава проблема с издръжливостта на батерията

Модулът 5G Moto Mod на Motorola се прикрепя като „гръбче“ към смартфона (източник: Motorola)

Модул за смартфони, разработен от Motorola, не само осигурява 5G връзка на смартфоните, но и решава проблема с издръжливостта на батерията при работа в новите високоскоростни мрежи.

5G Moto Mod се прикрепя като „гръбче“ към смартфон moto z3 и работи в 5G мрежата на Verizon. Това бе първото мобилно 5G устройство – представено още през миналата година, припомнят от компанията пред PCMag.

Когато LTE свързаността се появи през 2010 г., потребителите бяха щастливи батерията да успее да издържи дори половин ден. С 5G Moto Mod този проблем вече е решен“, коментира Дъг Мишо́, директор „Продуктови операции“ в Motorola.

Модулът е оборудван както с чипсет Snapdragon 855, така и с модем X50 LTE. Това реално е цяла компютърна система, отбелязва PCMag. Функцията Power Save, обявена от Qualcomm преди броени дни, изключва блокирани антени, за да пести батерия, като намалява радио мощта на телефона.

Освен това модулът предлага двойна свързаност, която комбинира 5G и LTE, за да осигури скорости, които нито една от двете системи не може да гарантира самостоятелно.

Въпреки че в момента Motorola е фокусирана върху 5G модула, не е далеч времето, когато 5G свързаността ще стане налична и в по-ниския клас смартфони. „Бяха необходими около 4 години, за да стигне LTE свързаността до по-бюджетните телефони. При 5G това ще се случи по-бързо”, казват от Motorola.

Коментар