D-Link пуска SOHO рутер с много екстри

Мрежовата компания D-Link пусна на българския пазар нов безжичен продукт, предназначен за дома и малкия офис.
Маршрутизаторът DIR-320 Wireless G Router дава възможност за едновременна работа на няколко потребители в интернет и същевременно за ефективно споделяне на файлове и мрежови ресурси.
DIR-320 може да бъде използван за широколентова връзка при работа с кабелен/DSL модем. Специална "зона за гости" осигурява отделна SSID на безжичната връзка и вторичен домейн за повече сигурност и по-добро управление на мрежата.
Безжичният рутер има и USB порт, към който може да се свърже принтер.
DIR-320 гарантира високо ниво на сигурност чрез набор от функции за контролиране и предотвратяване на нежелан достъп до мрежата. Вградената защитна стена минимизира заплахите от проникване в мрежата на нежелани потребители и достъп до чувствителна информация.
Допълнителни функции за защита като филтриране по MAC адрес предпазват от неоторизиран достъп до мрежата, а функцията родителски контрол е полезна при ограничаване достъпа на деца и подрастващи до неподходящо съдържание в интернет.
Безжичният рутер поддържа WPA, WPA2, както и WiFi Protected Setup (WPS) криптиране за по-добра сигурност на безжичната мрежа.
Допълнителна възможност е и отвореният код (Open Source), с който идва устройството. Почитателите на DD-WRT фърмуер имат възможност да го ползват в този модел рутер и да „изстискат” максимално възможностите на неговия хардуер.
Друга екстра за потребителя е възможността за удобно и бързо инсталиране на устройството и създаване на домашна или офис мрежа с помощта на приложеното CD, което води стъпка по стъпка в процеса на първоначално инсталиране на устройството. Чрез него потребителите могат да защитят бързо и ефективно безжичната мрежа и важните ресурси в нея.

Коментар