Все повече работодатели търсят млади хора

Все повече работодатели са готови да дадат шанс за развитие на младите хора в България, показват резултатите от изданията на кариерния форум на ДжобТайгър.

От старта на инициативата през 2002 г. досега близо 90 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума за студентски стаж и кариера. Всяка година броят на компаниите и обявените стажантски програми нараства, като само през 2008 г. от посредничеството на форум “Кариери” са се възползвали над 18 500 младежи.

Въпреки сложната икономическа ситуация, само за първата седмица от периода за регистрация, над 50 фирми са потвърдили участието си в осмото издание на форума – “Кариери 2009 – Добра Кариера, Добър Живот”.

Събитието, на което се срещат бизнесът и младите хора в България, ще стартира в София на 18 и 19 март в зала 3 на Националния дворец на културата. Форумът ще продъжи и през април, като ще обхване общо девет града от страната – София, Варна, Свищов, Велико Търново, Русе, Благоевград, Пловдив, Бургас и Стара Загора.

Основна цел на инициативата е откриване на нови възможности за професионалната реализация на студентите и младите специалисти и подпомагане на българските работодатели да открият подходящи кандидати за своите стажантски програми и свободни работни места.

Министерството на държавната администрация и административната реформа традиционно участва не само като съорганизатор, но и със собствен щанд, представящ възможностите за работа и стаж в администрацията.

Генералният спонсор на форума “Нестле България” АД ще включи студенти и абсолвенти от цялата страна в стажантската си програма. 22 от младежите, които са били на стаж в „Нестле България“ през цялата 2008 г., в момента са служители на компанията.

Коментар