AOC G2868PQU – монитор за 4K гейминг

Рамките с червени и черни акценти подчертават геймърската конструкция на G2868PQU

Нов геймърски монитор на AOC предоставя 28-инчов екран с резолюция Ultra HD / 4K (3840×2160 пиксела). Моделът е създаден да посрещне изискванията на геймърите, търсещи кристална и жива картина и остра графика.

Дисплеят е снабден със следващо поколение HDR-ready TN панел с време за реакция 1 ms. G2868PQU поддържа също технология AMD FreeSync, която елиминира насичането и накъсването, причинени от разминати кадри между графичната карта и монитора.

Тънките рамки на G2868PQU, червените и черни акценти, както и настройващата се до 130 мм ергономична стойка подчертават геймърската конструкция. Този готов за HDR съдържание дисплей покрива 102% от sRGB и 82% от AdobeRGB цветовото пространство.

Картината на G2868PQU е изключително остра, благодарение на гъстотата от 157,35 ppi (пиксела на инч). В допълнение, притежателите на AMD GPU-та могат да получат изображение без насичане и накъсване с по-малко входно закъснение и честота на опресняване до 60Hz чрез използването на AMD FreeSync.

AOC G2868PQU изглежда минималистичен, но предлага широк набор от възможности за персонализация. Елегантната стойка се настройва по височина до 130 мм, така че потребителите могат да позиционират монитора според индивидуалните си нужди.

Картината на G2868PQU е изключително остра, благодарение на гъстотата от 157,35 ppi

Слънчевите и ярко осветени помещения не са проблем за G2868PQU, благодарение на яркостта му от 300 нита. При използване на места със слаба светлина или през нощта, режимът Low Blue Mode помага за намаляване на умората в очите.

Точно като серията AGON, G2868PQU е снабден със специфични геймърски функции, достъпни от екранното меню:

• С помощта на Game Color потребителите могат да настройват цветовото насищане, пренасищайки образа, ако съдържанието на екрана е бледо или да намалят цветовете за постигане на по-добри нива на сивото.

• AOC Shadow Control позволява на потребителите да задават нива на сенките, така че да правят тъмните области по-ярки и обратно, за да виждат по-добре в мрака или твърде светлите зони, без да влияят на цялостното изображение.

• AOC Game Modes предлагат специфични настройки за различните игрови жанрове (FPS, Racing, RTS), както и три напълно програмируеми режима.

• AOC Dial Point позволява поставяне на маркер в FPS игрите, където липсва мерник, за по-прецизно прицелване.

Новият геймърски монитор AOC G2868PQU ще бъде наличен на пазара у нас от този месец на препоръчителна крайна цена от 719 лв. с ДДС.

Коментар