Windows 10 работи на 800 млн. устройства

Макар и със закъснение Windows 10 ще достигне целта от 1 милиард устройства (източник: Microsoft)

В света има 800 милиона устройства, на които е инсталирана операционната система Windows 10, съобщи Ars Techniсa. Очаква се до една година платформата да превиши заветните 1 милиард устройства.

Само преди половин година броят на Windows 10 устройствата беше със 100 милиона по-малък, сочи статистиката от официалния сайт на Microsoft. Преди една година пък версия 10 изпревари Windows 7 по популярност сред десктоп платформите.

При пускане на Windows 10 представители на Microsoft заявиха, че новата операционна система ще достигне до 1 милиард устройства за 2-3 години. Но тази прогноза предполагаше и популяризиране на смартфоните с Windows 10, от които Microsoft се отказа впоследствие и първоначалният план не можа да се реализира.

Все пак, почти сигурно е, че Windows 10 ще преодолее границата от 1 милиард устройства и то в най-скоро време. Като се има предвид, че на половин година инсталациите на системата се увеличават със 100 милиона, може да се очаква, че бариерата от 1 милиард ще бъде преодоляна след една година.

Възможно е Windows 10 да достигне милиард устройства и по-рано – след 9 месеца изтича срокът за безплатна поддръжка на Windows 7 и много бизнес потребители, които работят на тази платформа, ще мигрират към Windows 10.

Коментари по темата: „Windows 10 работи на 800 млн. устройства”

добавете коментар...

  1. Фофу

    Брех, вече повече от 24 часа и нито един линуксаджия още да не е проревал. Да ни каже за 15-то хиляден път какъв боклук е прозореца, колко е велик Линукс, колко му е изстрадала душата покрай цялата история.

    Някакви нови успокояващи сигурно са измислили и ще да са много ефективни.

Коментар