„Home PC” субсидира покупката на компютър

Фондация „Проф. Джон Атанасов“ дава възможност на ученици и студенти да закупят на преференциална цена десктоп или преносим компютър, стана ясно днес при обявяване на инициативата Home PC.

Кандидатстването се извършва чрез подаване на молба-декларация и уверение от учебното заведение в офиса на фондацията. Одобрените кандидати получават талон за субсидия на стойност 80 или 100 лв. (в зависимост от избрания модел компютър), с който могат да закупят желаната система на преференциална цена в офисите на дилърите по програмата.
За момента това са всички офиси на фирма SBS (Специализирани Бизнес Системи) – общо 9 на брой, като съвсем скоро се очаква дилърската мрежа да бъде разширена с още фирми в повече населени места в страната.
Програмата „Home PC” цели да даде възможност на голяма част от учащите да придобият компютърна система на разумна за социалното им положение цена. Очаква се инициативата да увеличи степента на използване на компютърна техника и интернет в българските домакинства.
Към момента по програмата „Home PC“ се предлагат три компютърни системи – Smart Start, eVolution и eMotion.
Home PC Smart Start е подходяща за работа с интернет, образователен софтуер, офисни и мултимедийни приложения.
Системата Home PC eVolution посреща изискванията на по-взискателните потребители, работещи активно с мултимедия.
Мобилният компютър Home PC eMotion дава пълен набор от възможности за работа, забавление и комуникации в движение.
Към всеки от компютрите Home PC потребителят получава безплатно DVD с Linux базирана операционна система с поддръжка на български език и кирилица, както и с набор от freeware и shareware полезни програми.
Потребителите получават също 1 или 2 месеца неограничен интернет достъп в мрежата на Мегалан Нетуърк (за зоните на покритие на услугата), както и карта за 5 % отстъпка за последващи покупки в търговската мрежа на SBS.
Притежателите на Home PC имат възможност да закупят образователен софтуер на „Сирма Медия“ на преференциални цени, както и да се абонират за всички издания на Българска издателска компания с 10 % отстъпка.

по темата: „„Home PC” субсидира покупката на компютър”

добавете коментар...

  1. Tedi

    Компютъра е съвременен, с DVD записвачка, голям диск и памет. Единствено видеокартата е вградена, а не външна, но досега това не ми е създало проблем с която и да е програма. В пакета има и безплатен интернет, който сега ползвам. Не виждам уловка в предложението. Никой от приятелите ми не е намерил по-ниска цена за подобен компютър, да не говорим за екстрите.

  2. Йордан Манолев

    Е, при 329 лева звучи страхотно 100 лева отстъпка. Но въпросът тогава е дали компюър за тия пари може да е достатъчно съвременен, както е описано в статията.

  3. JAF

    100 лева са почти 1/3 от цената на стартовата конфигурация – 329.лв с ДДС. Колкото – толкова. Кой друг ги дава!?

  4. grigo

    И какво са 100лв? Смешници! Поне 50% трябваше да е субсидията за да има смисъл от тая работа!

Коментар