Google разширява бета тестовете на Android 10

Финална версия на Android 10 се очаква на пазара през август (източник: Google)

Притежатели на най-различни модели смартфони ще могат да тестват новата операционна система Android 10. Списъкът с устройства е доста по-дълъг отколкото при тестовете на Android 9.0 Pie, съобщи Gizchina.

Очаква се скоро Google да представи официално 10-та версия на най-популярната мобилна платформа, а завършеният продукт да излезе през август т.г. Първоначално Android 10 ще бъде достъпна само на смартфони Google Pixel и устройства, които са част бета тестовете.

Миналата година в бета изпитанията на Android 9.0 Pie участваха потребители на смартфони Essential PH-1, Nokia 7 Plus, OnePlus 6, Oppo R15 Pro, Sony Xperia XZ2, Vivo X21 и Xiaomi Mi MIX 2S.

Според анонимен източник от екипа разработчици на Android, версия 10 ще могат да тестват притежатели на много по-голям брой модели смартфони. Твърди се, че списъкът е значително по-дълъг, отколкото в бета тестовете на Android 9.0 Pie през миналата година.

От Google не разкриват точния брой на производителите, с които компанията ще си сътрудничи на етапа на бета тестовете на Android 10, но тенденцията към разширяване на списъка с модели е положителна и силно изразена, отбелязва анонимният разработчик.

Коментар