Сгъваемите смартфони са ненужни, според BlackBerry

Сгъваемите екрани не са революционна иновация в смартфоните, заяви Джон Чен (източник: BlackBerry)

Мениджърът на компания-пионер в индустрията на смартфоните се обяви против новата мода, налагана на пазара от водещи производители – сгъваемите смартфони.

Джон Чен, изпълнителен директор на BlackBerry, смята, че подобни устройства предлагат всъщност… проблеми на потребителите от рода на допълнително финансово натоварване и увеличени размери.

Той признава, че на настоящия етап не би препоръчал сгъваем смартфон на обикновения потребител. Според мениджъра, цитиран от Gizchina, подобни устройства не трябва да излизат от лабораториите, преди да бъдат щателно тествани и подобрени.

Джон Чен не счита сгъващите се екрани за революционна иновация, съпоставима със сензорите за пръстов отпечатък, системите за разпознаване на лице и ирис на окото, които отдавна се прилагат в смартфоните.

Лидери на пазара като Huawei и Samsung вече представиха модели със сгъващи се екрани, а други компании също планират да пуснат подобни смартфони в близко време. Все още не са известни намеренията на Apple за този клас продукти.

Коментари по темата: „Сгъваемите смартфони са ненужни, според BlackBerry”

добавете коментар...

  1. :о)

    ами имат своето приложение, да носиш голям таблет сгънат на две и когато ти трябва
    да гледаш клип, филм или нещо на голям екран отваряш

    ама за 2600 евро ли долара ли…ще ме извиняват 🙂
    Тва за да върви трябва да е до 500 евро макс 🙂

  2. Той

    Сгъваемите смартфони наистина са временна прищявка, защото идват смарт очилата, но не е този светилото, което има думата, защото телефоните му BlackBerry отдавна са слабо популярни.

  3. Анонимен

    Единствената цел да си вземеш такъв телефон би бил да го извадиш в някой нощен клуб пред някоя мацка да я впечатлиш.

  4. Anonymous

    Този е голям нагъл смешник 🙂
    Това е в основата на бизнеса с мобил дебил устройствата и приложениета и това не е проблем, а точно обратното основна цел потребителите да бъдат допълнително финансово натоварвани на всеки 12 месеца да си купуват ненужни скъпи боклукци и ненужни апликейшъни.

  5. Colombino

    Най-голямата иновация за мен е да пуснат малък телефон. Един направи някаква простотия и всички останали след него. Няма ли някой да се сети, че от години не е пускан телефон 4.5 инча …

Коментар