Huawei има кураж да се откаже от Windows и Android

Ю Ченгдонг вижда Huawei като лидер на смартфон пазара към края на 2020 г. (източник: Huawei)

Смело изявление направи главният изпълнителен директор на Huawei Ю Ченгдонг – по неговите думи, компанията има възможност да се откаже от използването на операционни систeми Windows и Android, съобщава Gizchina.

Това ще стане, ако възникнат подобни желания или обстоятелства, които ще принудят Huawei да премине към използване на собствени софтуерни решения в продуктите си.

През ноември м.г. вицепрезидентът на подразделението за мобилни устройства на Huawei Брус Лий официално потвърди факта, че компанията разработва операционна система, която в крайна сметка може да замени Android в смартфоните с марки Huawei и Honor.

Все пак представителите на Huawei подчертават, че е по-добре да поддържат партньорски отношения с компании като Microsoft и Google.

Ю Ченгдонг коментира и конкуренцията със Samsung, като според него двете компании се доближават по обеми на доставките на смартфони, а към края на следващата година Huawei ще оглави индустрията.

Що се отнася до Apple, шефът на Huawei е категоричен, че неговата компания не отстъпва по иновации на конкурента от Купертино. Потвърждение за това, по думите на Ю Ченгдонг, е сгъваемият смартфон Mate X.

Коментари по темата: „Huawei има кураж да се откаже от Windows и Android”

добавете коментар...

  1. ха

    Така е дедо. И утре като почнеш да садиш картофите ми се обади, че и в това по-добре ще се справя от теб. Все пак съм всезайко, а не като теб незнайко…

  2. дедо

    Ха-ха! Още един всезнайко, пишещ по 2 операционни системи на седмица!

  3. ха

    Как тези хора не разбраха, че операционна система се пише мнооого лесно. Но нуждата на потребителите за допълнителни приложения, разработвани от трети страни (каквито има десетки хиляди за iOS и Android) няма кой да напише!

Коментар