Софтуер Груп открива 200 нови работни места

Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп, и Вазил Худак, вицепрезидент на ЕИБ, обявиха сключването на договор за инвестиционен заем в размер на 18 млн. евро (източник: Софтуер Груп)

Глобалната технологична компания Софтуер Груп подписа договор с Европейската инвестиционна банка за получаване на инвестиционен заем в размер на 18 млн евро. Компанията е първата в България, получила финансиране от този тип по програмата на Европейския съюз – Европейски фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), ключов компонент от Инвестиционния план на Европа.

Средствата ще бъдат инвестирани в две основни направления – R&D и иновации, бизнес развитие и маркетинг. В следващите три години компанията ще се фокусира в развитието на нови технологии, платформи и продукти в сферите на застраховане, факторинг и интернет на нещата (IoT). Планира се също така осъществяване на стратегически партньорства с други технологични компании и консултантски организации.

В рамките на програмата Софтуер Груп ще открие 200 нови работни места в България до 2021 година, стана ясно на пресконференция днес в София. Новите позиции ще бъдат свързани с развитието на иновативни продукти и решения, разширяващи портфолиото на компанията. Основно търсените профили включват софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на ИТ проекти.

Софтуер Груп е първата компания в България, която преминава успешно процедурата на ЕИБ за получаване на инвестиционен заем. „Финансирането ще подкрепи амбициозните цели за растеж, които имаме, както и бизнес плана ни в следващите три години. Планираме увеличаване на инвестициите в иновации, привличане на таланти, както и навлизане в нови бизнес сфери“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Софтуер Груп.

„Tози високо иновативен проект, който се осъществява като част от Инвестиционния план на Европа, ще подкрепи развитието на Софтуер Груп и откриването на нови работни места с висока стойност. Със средствата, гарантирани от Европейския Съюз, успяхме да подобрим географското разпространение на проектите си“, посочи Вазил Худак, вицепрезидент на ЕИБ.

Коментар