HP създава финансово подразделение

HP активно развива модела за предлагане на техника под наем (източник: HP)

Технологичната корпорация HP Inc. създава финансово подразделение, което ще помогне на партньорите да развиват бизнеса с доставка на продукти по поискване. Новата структура се нарича HP Integrated Financial Solutions, съобщи CRN.

В портфейла на HP фигурира услуга за наем на техника, известна като DaaS (Device as a Service). Клиенти и партньори на компанията могат да ползват устройства на HP под наем, без да ги купуват, срещу месечна такса. След изтичане на договорения експлоатационен срок, продуктите се връщат на производителя в замяна на нови.

Подразделението HP Integrated Financial Solutions е създадено с цел да поддържа партньорите на компанията, които искат да приведат своя бизнес към модел с повтарящи се доходи, отбелязва CRN.

Статистиката показва, че когато в решенията се използват лизинг и финансиране, средният приход се увеличава, размерът на отстъпките намалява и маржът се повишава, коментират от компанията.

Новата структура в състава на HP ще предлага не само финансови услуги и услуги за наем на техника, но и иновативни финансови решения, разработени за изпълнение на конкретни бизнес задачи на клиентите.

Коментар