Шведски учители на посещение в офиса на Мусала Софт

Мусала Софт, водеща компания в сферата на софтуерните услуги, посрещна в офиса си група учители от Швеция. Визитата им е част от инициативата на Конфедерацията на шведските предприемачи за обмяна на опит между България и Швеция, под наслов “Пътувания на познание към новата Европа”. За целта, над 200 преподаватели по Икономика и Социология посещават избрани фирми и училища от Централна и Източна Европа. За България, една от избраните две компании бе Мусала Софт.
Срещата се проведе на 29 септември в офиса на фирмата. Шведските учители останаха с отлични впечатления от екипа и начина на работа. Някои от темите на разговор бяха глобализацията в световен мащаб и предстоящото влизане на България в ЕС, както и по какъв начин те ще се отразят на българската икономика и на фирми като Мусала Софт. Събраните впечатления ще бъдат основа за публикация в специализирано издание, насочено към шведската младеж с цел тяхното обучение.
“Изключително сме доволни от визитата си. Радвам се, че получихме възможността да се срещнем с хората от Мусала Софт и да се запознаем по-отблизо с тяхната работа. Основният ни интерес бе относно човешките ресурси на фирмата – за това как една просперираща софтуерна компания от България, като Мусала Софт набира своя персонал и го мотивира да се развива и остане на работа в страната си. Това, което научихме бе изключително интересно и полезно за нас” – така описа своите впечатления от визитата си регионалният директор на Конфедерацията – Ларс Бекам.
Шведските учители изразиха мнение, че занапред такива инициативи ще допринесат за преодоляване на различията между европейските страни и за създаване на един по-динамичен и отворен свят.

Коментар