Intel затвори уязвимости в графиката за Windows

Потребителите на Intel Graphics Driver за Windows е препоръчително да обновят драйвера си (източник:CCO Public Domain)

Intel коригира 20 уязвимости в драйверите за своите графични карти под Windows. Нито една от тях обаче не е била от критична степен, уточняват от технологичната  компания.

В случай на успешно експлоатиране на най-сериозната от уязвимостите, хакери биха могли да повишат привилегията в локалната система, да откраднат данни или да извадят устройството от строя. За това обаче е задължително да имат локален достъп до компютъра.

Уязвимостите са открити от служители на Intel и външни експерти. Само две от тях – CVE-2018-12214 и CVE-2018-12216 – крият по-сериозен риск, тъй като позволяват повишаване на привилегията и пускане на произволен код.

CVE-2018-12214 може да доведе до нарушаване на целостта на паметта в драйвера за режима на ядрото, докато CVE-2018-12216 е свързана с грешка от недостатъчна проверка на потребителския вход.

Останалите уязвимости се третират като такива с малък и среден риск. Всички те могат да се експлотират само с локален достъп до системата. Компанията препоръчва на потребителите да обновят Intel Graphics Driver за Windows до новите версии.

Коментар