UPS впрегна дронове да возят медицински пратки

Нова услуга на UPS използва квадрокоптер (източник: UPS)

Куриерът UPS съобщи, че въвежда нова услуга за доставка на медицински пратки между болници и клинични заведения. Специалните пратки ще се превозват чрез дронове. Това би трябвало да е тест, чиито изводи ще са значими за подобряването на работата на болниците по целия свят.

Новата услуга е резултат от сътрудничеството на Matternet – компания за автономни дронове – и болницата WakeMed в Ралей, Северна Каролина, съобщи CNBC. На практика това е разширяване на тестовата програма, започнала още през август под наблюдението на транспортния департамент на Северна Каролина.

Федералната авиационна администрация също наблюдава програмата. UPS заяви, че услугата ще използва квадрокоптер Matternet M2 – безпилотен апарат, който може да вози медицински проби с тегло до 2,25 кг на разстояние до 20 км.

Пратките ще пристигат бързо в лабораториите на WakeMed (източник: UPS)

Програмата ще започне с „многобройни планирани дневни полети в университетското градче на WakeMed в Ралей“, казват от UPS. Целта на проекта е да намали зависимостта на WakeMed от автопарка от куриерски автомобили, които в момента транспортират повечето от медицинските проби на болницата.

Използвайки дроновете с техните „защитени контейнери“, служителите на WakeMed ще могат да изпращат медицински проби като например кръвни проби. Пратките ще пристигат бързо в лабораториите на WakeMed.

Коментари по темата: „UPS впрегна дронове да возят медицински пратки”

добавете коментар...

  1. ха

    Какво “побряване”?

Коментар