Мнемоника с поредно ключово назначение

Стоян Костов ще ръководи стратегическо за Мнемоника звено (източник: Мнемоника)

Доставчикът на решения за информационна сигурност Мнемоника обяви ключово назначение – Стоян Костов вече е мениджър „ИТ инфраструктура и мрежи“ в българската компания.

Преди това Стоян е оглавявал сектор „ИТ инфраструктура“ в Райфайзенбанк България. Повече от 15 години е работил в А1, 10 от тях е ръководил сектор „Системна администрация“. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Информационни технологии“.

Стоян Костов ще ръководи стратегическо за Мнемоника звено, свързано със съхранението и обработката на данни, както и ключовите за всяка организация комуникации.

Разширяването на екипа и привличането на професионалист с почти 20-годишен опит ще подпомогнат реализирането на нови проекти и постигането на планирания ръст на компанията, която наскоро отбеляза 10 години от основаването си и отчете над 1000 успешно реализирани проекта за повече от 200 клиента у нас и в чужбина.

Оптимизирането и модернизацията на ИТ инфраструктурата са ключови фактори за успешната дигитална трансформация – процес, през който преминават много организации днес, подчертаха от Мнемоника.

„Очакванията към ИТ инфраструктурата се променят постоянно, за да може тя да отговори на изискванията и динамиката на бизнеса“, каза Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен директор на Мнемоника

За да е успешна дигиталната трансформация, Мнемоника поставя в центъра потребителя и целите, които бизнесът очаква да бъдат постигнати. Едва тогава идва ред на избор на конкретни технологии и изграждане на ИТ инфраструктурата.

Коментар