Кауфланд откри логистичен център за 64 млн.лв.

Логистичният център на Кауфланд в Стряма е разгърнат на площ от 359 000 кв.м. (източник: Кауфланд)

Кауфланд България откри нова база в своя логистичен комплекс в Индустриална зона Раковски, с. Стряма (област Пловдив). Инвестицията е за над 64 милиона лева и отваря близо 100 работни места.

С обща площ от 359 000 квадратни метра и две бази логистичният център на Кауфланд е най-големият в ритейл сектора в България и един от най-големите на Балканския полуостров. От отварянето му през 2005 г. до момента инвестициите на компанията в него надхвърлят 233 милиона лева.

Центърът обслужва всички 59 хипермаркета на Кауфланд у нас. В него работи екип от общо 600 служители, уточниха от компанията.

„Нашият логистичен комплекс е от стратегическо значение за бизнеса ни. Той задава стандарти и работи на световно ниво“, каза на откриването Иван Чернев, председател на Управителния съвет на Кауфланд България.

По неговите думи, чрез дейността си в с. Стряма компанията подпомага развитието на местната общност, като създава нови работни места в региона и развива експерти – от комисионери, през транспортни логистици до технически кадри.

В комплекса Кауфланд има две бази, които обслужват основна част от хранителния и нехранителния асортимент на хипермаркетите. Досегашната логистична база е разделена на складове с различни температурни режими, в които са обособени зони за съхранение на различни артикули. Температурите се контролират и при транспортирането на стоките до филиалите.

На ден в базата пристигат 300 камиона от всички краища на страната и от чужбина, а за година към хипермаркетите на Кауфланд се транспортират повече от 1 милион комисионирани палета. Рампите, с които досегашната база разполага, са 150.

Резервните палетоместа са 67 хиляди, в зоните за комисиониране има 9 хиляди места, на ролкови стелажи – 11 хиляди места, а в зоната за прием и изход на стоки – 8 хиляди палетоместа.

Откритата днес нова база, част от логистичния комплекс, е за нехранителни продукти и в нея ще се съхраняват кухненски уреди, домашен текстил, облекло, канцеларски материали и др. За нея са построени 53 нови рампи за прием на стоки и материали.

Създадени са още 30 хиляди палетоместа за складиране и 5 хиляди зони, в които ще се комисионират 100 хиляди нехранителни палети на година, уточниха от Кауфланд България.

Коментари по темата: „Кауфланд откри логистичен център за 64 млн.лв.”

добавете коментар...

  1. Иво

    Първо от тази профукана земеделска земя България(данъци) както и служителите(заплати) които ще работят там ще изкарат стотици(ако не и хиляди) пъти повече пари отколкото ако се използва за земеделски цели. Второ Пловдив(505 663) ще стигне София(1 269 384) когато населението стане колкото на София, а това скоро няма как да стане.

  2. Иван

    Така е.. И те ясно си го заявяват.. Няма да е скоро, но ако продължават така, ще стане.

  3. ха

    Поредната профукана хубава земеделска земя…

  4. Kauflandlied

    Kaufland, Kaufland über alles, über alles in der Welt…

  5. Йордан

    Тези пловдивчани ще откраднат първото място от София както е тръгнало.

Коментар