АБВ*ICQ яхна вълната на Уеб 2.0

Новата версия на популярния месинджър АБВ*ICQ предлага по-вълнуващо онлайн преживяване, като позволява на потребителите да създават свои приложения.
С опцията „Отворени Xtraz”, АБВ*ICQ 6.5 се присъединява към Уеб 2.0 вълната от продукти и услуги. Феновете на програмата вече могат да създават, свалят и ползват забавни и полезни приложения като игри, джаджи и инструменти и да ги споделят с приятели, съобщиха от Нетинфо.
Забавни уиджети позволяват за секунди споделяне на снимки, линкове към песни или клюки в тесен кръг от приятели. 
Не е необходимо потребителите да имат програмистки опит, за да разработят свое Xtraz приложение. За начало могат да си свалят наръчника за разработчици, да създадат и тестват своите „Отворени Xtraz”, след което да ги качат в Xtraz галерията на АБВ*ICQ 6.5 и да ги споделят с останалите потребители.
Първите достъпни за всички екстри са „SeeToo” и „Aniboom”,  а списъкът с всички Xtraz, разработени и споделени от потребители от целия свят, се намира в Xtraz галерията.
Новата версия на АБВ*ICQ идва с подобрения в една от най-ползваните екстри – емотиконите, които също подлежат на персонализация. Потребителите вече могат да изберат галерия от любимите си емотикони, както и да създадат свои собствени, които най-добре изразяват емоциите им.
За заклетите АБВ потребители АБВ*ICQ 6.5 запазва опцията за проверка на пощата, както и достъп до актуални и любопитни новини и личен хороскоп.

Коментар