EPYC влиза в инфраструктурата на още един клауд доставчик

EPYC-базирани сървъри добавят висока плътност на изчислителните ядра и пропускателна способност за клиентите на HostKey (източник: AMD)

HostKey, компания за облачни решения с клиентска база в Европа, Русия и Северна Америка, разполага EPYC-базирани сървъри в цялата си инфраструктура, съобщи разработчикът на процесорите – AMD. Това е поредният клауд доставчик, който внедрява EPYC в центровете си за данни.

Инсталациите на EPYC добавят висока плътност на изчислителните ядра и пропускателна способност за клиентите на HostKey, работещи с виртуализирани среди и задачи, които изискват висока изчислителна мощност.

Новата платформа на клауд доставчика използва 16-ядрени AMD EPYC 7281 и 24-ядрени EPYC 7401P процесори в сървърни шасита на Gigabyte, които поддържат до 8 канала RDIMM/LRDIMM DDR4 памет и 128 писти ултрабързи PCIe Gen3 x4 връзки.

EPYC чиповете в едно- и дву-процесорни конфигурации позволяват на HostKey да предложи по-голямо разнообразие от услуги, като надгражда наличните в момента опции, коментира Антон Малина, директор на холандската инфраструктура от информационни центрове.

В момента EPYC сървърите са налични в инфраструктурата на HostKey в Холандия. Клиентите могат да поръчат своя сървър с конфигурация по избор в уебсайта на доставчика.

Цените за достъп до базовите сървъри с процесори AMD EPYC 7281, 32GB RAM и 2x240GB SSD започват от €119 на месец. Всички сървъри на HostKey се предоставят със защита от DDoS атаки.

Коментар