Microsoft и BMW създават отворена облачна платформа

Автомобилният гигант BMW влезе в облачно партньорство с Microsoft (източник: BMW Group)

Microsoft започва партньорство с автомобилния гигант BMW Group с цел създаване на отворена облачна платформа за производството. Очаква се Open Manufacturing Platform да стимулира иновациите в авто-индустрията и да ускори създаването на умни заводи, съобщи Ройтерс.

„Microsoft обединява усилия с BMW Group за преобразуване на ефективността на цифровото производство в цялата индустрия“, казва изпълнителният вицепрезидент на подразделението Microsoft Cloud + AI Group – Скот Гатри.

По неговите думи, привързаността на Microsoft към отворените общности създава нови възможности за сътрудничество в рамките на цялата верига за производство и доставки.

Съвместната платформа на Microsoft и BMW ще стъпи на облачното решение Microsoft Azure IIoT, което немският производител на автомобили вече използва. В момента около 3 хиляди машини, роботи и автономни транспортни системи в предприятията на BMW са свързани към собствена IIoT платформа посредством облака Azure.

BMW не е първият облачен партньор на Microsoft от автомобилната индустрия. По-рано софтуерният гигант започна сътрудничество с Volkswagen – двете компании развиват платформата Volkswagen Automotive на база Azure и система за интернет на нещата Azure IoT Edge.

Коментари по темата: „Microsoft и BMW създават отворена облачна платформа”

добавете коментар...

  1. Saevar

    will there be blue screen of death while driving … hm ?

  2. LUD

    Страхотна комбинация 😀

Коментар