Microsoft внася съществена промяна в Windows 10

Microsoft ще даде на потребителите на Windows 10 по-голям контрол върху ъпдейтите (източник: Microsoft)

Потребителите на Windows 10 ще получат важно подобрение във функционалността на операционната система и по-точно в технологията за обновяване. Промяната ще настъпи със следващия голям ъпдейт в края на май.

Microsoft официално обяви тази седмица актуализацията Windows 10 May 2019 Update – тя е от категорията на големите ъпдейти с функционални промени, които компанията прави два пъти годишно в операционната си система.

През идната седмица участниците в програмата за тестване Windows Insider ще започнат да получават предварителната версия на Windows 10 May 2019 Update. Най-важната промяна в това издание на Windows 10 е повишеният контрол върху обновяването на системата.

Досега ъпдейтите на Windows 10 се инсталираха автоматично на потребителските компютри. Занапред потребителите ще получават известия, че системата е готова за обновяване, и ще имат избор – да инсталират незабавно обновленията или да отложат инсталирането с 35 дни (до 5 пъти по 7 дни).

Microsoft уточнява в блога си, че дори потребителят да отложи инсталирането на функционалния ъпдейт, системата ще продължи да получава месечните актуализации, свързани с качеството и затваряне на дупки в сигурността.

Windows 10 May 2019 Update включва и редица други нововъведения. Добавени са, например, нова светла тема, подобрения в центъра за известия и „пясъчника“ (Windows Sandbox), поддръжка на японски емоджи (Kaomoji), отделно търсене с помощта на гласовия помощник Cortana и др.

Коментари по темата: „Microsoft внася съществена промяна в Windows 10”

добавете коментар...

  1. ха

    Сигурно по-голямото обновление с въвеждането на китайски емоджи са го оставили за по-нататък…

  2. Colombino

    Какво е едно голямо обновяване без нова тема и поддръжка японски емоджи?!…

Коментар