Ericsson постигна HSPA скорост от 42Mbps

Шведската комания Ericsson демонстрира нова HSPA multi-carrier технология, която осигурява максимална скорост за изтегляне на данни от 42Mbps, по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, Испания.
Австралийският оператор Telstra вече постигна HSPA скорост от 21Mbps в своята Next G мрежа.
Новата технология на Ericsson значително ще подобри възможностите за работа на потребителите в целия периметър на покритие на мрежата.
Multi-carrier е стъпка напред в развитието на HSPA, като позволява на потребителите да получават данни едновременно на два честотни канала. Това удвоява скоростта за пренос на данни в зоната на обхват на дадена HSPA мрежа и на границите на покритие на клетката, където потребителите обикновено разполагат с по-ниски скорости за обмен на данни.
В резултат, максимална скорост за изтегляне на данни се увеличава от най-високата възможна към днешна дата 21Mbps на 42Mbps. Това значително ще подобри онлайн услугите с висококачествено съдържание.
За целите на демонстрацията Ericsson използва своята разработка Mobile Broadband Router. Това устройство дава на потребителите фиксиран безжичен достъп като алтернатива на услугите с фиксирана линия. То може да се използва навсякъде, където е необходим широколентов достъп, като например в домове, офиси или на публични места.
Благодарение на Mobile Broadband Router, високата скорост при обмен на данни до 42Mbps може да бъде споделяна между множество потребители, което осигурява ефективна употреба на широколентовата връзка.
HSPA multi-carrier технологията на Ericsson ще бъде пусната на пазара към края на 2009 година.

Коментар