Онлайн услуга подобрява родителския контрол

Компанията за сигурност Symantec пусна интернет базирано приложение, което ще учи родителите как да контролират онлайн поведението на децата си.
Услугата Norton Online Family, достъпна в бета версия, предоставя няколко нива на ограничения и възможности за отчети. Родителите могат да наблюдават какво правят децата им в интернет от всеки браузър.
Скорошно проучване на технологичния институт Рочестър установи огромно разминаване между процентите на родителите и на децата по отношение на това дали се прилага онлайн наблюдение. Само 7% от родителите са посочили, че техните деца не са под наблюдение, докато 66% от децата смятат, че за извън контрол в интернет.
Symantec възлага надежди на новия си продукт Online Family да преодолее тази пропаст между родители и деца.
Услугата използва десктоп клиент Norton Safety Minder за Windows и Mac, който дава отчети на родителите с акаунти в Norton Family, както и опция за уведомяване по електронната поща.
Родителите в семейства с няколко деца имат възможност да задават различни ограничения и нива на контрол за всяко едно от тях.
Online Family може да блокира сайтове и да отчита активността в социални мрежи. Когато следи посещаваните сайтове, приложението автоматично филтрира рекламни адреси към съдържание за възрастни.

Коментар