Опорна LTE мрежа дава нови възможности за операторите

Шведската компания Ericsson обяви високотехнологично портфолио Evolved Packet Core (SAE/EPC), което ще подпомогне въвеждането на LTE мрежи от операторите.

Портфолиото обхваща съществуващите “packet core” продукти на Ericsson, като нови функционални възможности ще бъдат добавяни само чрез софтуерно обновяване, съобщиха от компанията.
Така ще се намалят капиталовите разходи на операторите и ще се осигури плавен преход към новата технология, допълниха от Ericsson.
Основен двигател за развитието на мрежовата архитектура на SAE/EPC е бързото разпространение на широколентовата мобилна връзка, което изисква по-добри възможности за работа и по-висока ефективност на опорната мрежа.
Портфолиото Evolved Packet Core включва SGSN/MME и Mobile Packet Gateway – софтуерно обновяване на съществуващите SGSN и GGSN продукти, както и новия Converged Packet Gateway (CPG), насочен към по-обхватен широколентов сегмент.
CPG е изграден на базата на платформа SmartEdge, като осигурява широколентови услуги за фиксиран и мобилен трафик в опорната мрежа.
Ericsson ускорява прехода към широколентови мрежи от ново поколение. Ние помагаме на операторите да повишат ефективността си и да предоставят по-добро обслужване на абонатите на фиксирана и мобилна ширколентова връзка”, каза Джордж Антун, вицепрезидент на Ericsson.
Компанията показа всички компоненти от Evolved Packet Core на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Коментар