Twitter върна велосипеда на Армстронг

Откраднатият велосипед на Ланс Армстронг, победител в Тур дьо Франс и в по-страшната битка с рака, беше върнат само дни, след като шампионът пусна обръщение към членовете на сайта за микро блогове Twitter, съобщава агенция Франс Прес.
Уникалният велосипед е откраднат през почивните дни заедно с няколко други тренировъчни колела от камион, паркиран зад хотел в Сакраменто, Калифорния. Армстронг възнамерява да участва в колоездачно състезание в щата.
Това е второто негово участие след повторното му завръщане на шосето. През 2005 г. той се оттегли от активна състезателна дейност поради заболяване от рак.
В неделя Армстронг публикува съобщение в Twitter, което мобилизира хиляди членове на сайта. Във Facebook също се сформира група, наречена “Един милион граждани търсят откраднатия велосипед на Ланс Армстронг”.
В резултат на общите усилия, открадният велосипед е предаден в полицейския участък на Сакраменто. Новината предизвика всеобщо задоволство сред блогърите, един от които написа на страницата си: ”1:0 за добрите момчета”.

Коментар