Huawei показва 5G мощ с пътуващ шоурум

Високотехнологичният пътуващ шоурум на Huawei ще остане в София до 19 април (източник: Huawei)

Пътуващият 5G шоурум на Huawei пристигна в София и ще остане в столицата до края на работната седмица. „Digitall on Tour“ предлага разходка в бъдещето, която показва как с еволюционни стъпки животът ни може да стане много по-лесен и сигурен – за целта се използват интелигентни решения, базирани на технологията 5G.

M2M (machine-to-machine) комуникациите ще зависят от способността на мрежите да понесат огромни натоварвания от информация и да я пренесат с нужната скорост за функционирането на автономни автомобили и интелигентна инфраструктура. Все повече комуникации от типа M2M ще подобряват връзките си, благодарение на свръхбързия пренос на данни на 5G, подчертаха от компанията.

Huawei демонстрира система FusionROBO, която се явява интегрирано решение за дистанционно управление на устройства и ресурси с една обща управляваща система. Системата се предлага в три версии и е способна да намали разходите с до 65%.

„Digitall on Tour“ е ориентиран към бизнеса и развитието на нови услуги на базата на 5G технологията (източник: Huawei)

Технологията за изкуствен интелект е друг акцент на Huawei Roadshow 2019. Компанията показва как постепенно физическата работа по подмяна на телекомуникационно оборудване ще изисква много по-малък човешки и времеви ресурс.

Камера и свързаният с нея изкуствен интелект на Huawei следи за качественото изграждане на телекомуникационно оборудване за 4G и 5G и дори може в реално време да се свързва с екипа на място, за да го насочва по време на работата – изцяло без намесата на човешкия фактор и много по-ефективно, отколкото това се е случвало досега.

Пътуващият шоурум на Huawei привлече сериозен журналистически интерес (източник: Huawei)

В подвижния шоурум Huawei демонстрира и облачни услуги Cloud X – технология, приложима в широк набор от индустрии, а също при крайни клиенти. Тя прави възможно споделянето на огромно количество информация през облака с непостижима до днес скорост. Cloud X предлага три типа услуги: Cloud PC, Cloud Gaming и Cloud AR/VR.

С помощта на 5G мобилните оператори ще могат значително да разширят услугите си. За крайните потребители това означава, че собствеността върху хардуер – например игрова конзола – вече няма да е задължително условие за използването му. Подобно на системите за споделени автомобили, 5G ще даде възможност за споделяне на персонални компютри, игрови конзоли и мултимедия много по-бързо и лесно.

Коментар