SES доставя телевизия на 1 млрд. зрители по света

Сателитното излъчване и особено DTH остава водеща технология за дистрибуция на съдържание в Европа (източник: SES)

Броят на домакинства, които сателитният оператор SES обслужва с доставка на телевизия, се е увеличил с повече от 4 млн. до над 355 млн. през 2018 г., сочи официална статистика на компанията.

Резултатите от ежегодното пазарно проучване на SES подчертават продължителния ръст на техническия обхват на сателитите й, както и важната роля на сателитната технология при доставката на видео съдържание до голяма аудитория, пряко и непряко.

В Европа сателитното излъчване и особено DTH (ТВ доставка директно до дома) остава водеща технология за дистрибуция на съдържание, като SES обслужва 167 млн. телевизионни домове на континента.

Резултатите подчертават основното предимство и добавена стойност в сателитното излъчване като привлекателна платформа за надеждна и рентабилна видео доставка до голяма аудитория. Тези качества го правят предпочитан избор за разпространение на HD и UHD програми.

SES е лидер в HD и UHD излъчването, като доставя почти една четвърт от HD каналите, достъпни чрез спътник в световен мащаб, и над една трета от търговските UHD канали.

В края на 2018 г. сателитите на SES пренасят 8151 ТВ канала към зрителите по целия свят, което е с 6% повече в сравнение с 2017 г. Нарастването идва от добавянето на нови HD и UHD канали в портфолиото на SES от над 50 сателита.

Броят на HD каналите, излъчвани от сателитите на SES, достигна 2777 в края на 2018 г. (ръст от 7% спрямо 2017 г.). Броят на UHD каналите на сателити на SES е бил 41 през 2018 г., с 46% повече в сравнение с година по-рано.

Коментар