Фирмите ще пестят с нови смартфони на Nokia

Финландската компания Nokia добави две нови устройства към своята E-серия. Моделите E75 и E55 са първите, които ще се появят в магазинната мрежа с новия интерфейс за електронна поща.
Двата телефона идват със стандартната услуга Nokia Messaging, която, добавена към корпоративните и-мейл клиенти на фирмата, дава ефективно решение за мобилен достъп до потребители и бизнес партньори в цял свят.
Чрез директния достъп до Microsoft Exchange и IBM Lotus Notes, фирмите имат потенциал да съкратят до една трета от оперативните си разходи, тъй като вече не се нуждаят от хардуер за връзка и допълнителни сървъри, посочи Каи Оистамо, изпълнителен вицепрезидент на Nokia, при представянето на двата телефона на Световния мобилен конгрес в Барселона. 
Подобренията в и-мейл потребителския интерфейс включват папки и HTML поддръжка, разширено разглеждане и възможност за подреждане по дата, подател и размер, както и най-често използваните функции не електронната поща.
Освен и-мейла, устройствата предлагат и подобрени възможности на календара, за вкарване на данни в списъка с контактите и за управление на задачи.
E75 запазва основните достойнства на по-стария модел Nokia 9300, който бе първият мини комуникатор на Nokia. Новият модел е значително подобрен във всички характеристики и е по-компактен.
За Е55 компанията твърди, че е възможно най-компактното комуникационно устройство. Смартфонът предоставя QWERTY клавиатура и достъп до най-използваните програми чрез натискане на един бутон. Друга  важна характеристика е удължената продуктивност на батерията, която дава до 28 дни стендбай време.
Заедно с услугата Nokia Messaging, двете устройства идват с инсталирани пълен пакет Nokia Maps и А-GPS, с интегриран 3-месечен лиценз за сървърна навигация и вграден N-Gage за игри. Благодарение на Ovi Files в Nokia E75, важните файлове, съхранявани на персонален компютър, могат да бъдат управлявани и споделяни от разстояние, дори когато компютърът е изключен.
E75 се очаква в магазините през март на цена от 375 евро, без данъци и спонсорски отстъпки. Моделът E55 ще се появи през второто тримесечие, като най-вероятната цена е 265 евро.

Коментар