Употребяваните SSD работели по-бавно

Сайт за технологични ревюта публикува наскоро информация, че SSD устройствата на Intel забавят значително работата си след продължителна употреба.
PC Perspective твърди, че производителността на Intel X25-M SSD може да намалее в резултат на вътрешно фрагментиране. Употребяваните X25-M винаги ще работят по-лошо от новите и в някои случаи ще отстъпят значително от спецификациите на производителя, се казва в публикацията.
Експертите са опитали да възпроизведат сценарии на използване на SSD в реални условия, вкл. инсталиране на XP/Vista, работа с приложения, копиране на файлове и пр. И трите тествани устройства X25-M са показали намаляваща производителност, независимо от типа на натоварването.
Intel излезе със специално изявление по случая, съобщи CNET News. В него се твърди, че лабораториите на компанията не са успели да докажат тези резултати. Според Intel, синтезираните натоварвания на SSD устройствата, приложени от PC Perspective, не отразяват реалните условия.
По същия начин, бенмарк тестовете, които PC Perspective използва за измерване на производителността, не отговарят на опита на РС потребителите, се казва в изявлението на Intel.
По принцип, когато твърдият диск (HDD) или SSD устройството на РС-то са пълни, се наблюдава известно намаляване на системната производителност. Но забавянето, което отчита PC Perspective, е по-високо от очакваното и обяснението трябва да се търси в използваната методология, посочват още от Intel.

по темата: „Употребяваните SSD работели по-бавно”

добавете коментар...

  1. Mitko

    Не само SSD са им такива, но и процесорите!

Коментар