Windows 10 вече изисква минимум 32GB сторидж

Windows 10 повиши изискванията си към дисковото пространство (източник: Microsoft)

Microsoft промени изискванията към хардуера за работа с операционна система Windows 10. В частност, удвоява се минималният обем на дисковото пространство, необходимо за съхранение на системните файлове.

По-рано Windows 10 изискваше минимум 16GB за 32-битова инсталация плюс 7GB за съхранение на актуализациите, като така се изчерпваше почти целият сторидж в устройства от рода на таблетите. Сега минималният обем сторидж за Windows 10 става 32GB и за 32-, и за 64-битовите инсталации, съобщи extremetech.com.

Промяната ще стимулира производителите на хардуер да увеличат обема на вградената постоянна памет в евтините устройства, така че да има достатъчно място и за обновяванията на операционната система.

Наскоро Microsoft обнови и страницата си с изисквания към процесорите с оглед на предстоящата актуализация Windows 10 May 2019 Update. Стана ясно също, че новата версия не може да се инсталира, ако към компютъра са включени външен USB сторидж или SD карта памет, поради проблем с пренасочването на дисковете.

Коментари по темата: „Windows 10 вече изисква минимум 32GB сторидж”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Mint от 4gb usb

  2. Той

    “Стана ясно също, че новата версия не може да се инсталира, ако към компютъра са включени външен USB сторидж или SD карта памет, поради проблем с пренасочването на дисковете.”

    Откъде дойде този проблем? Все ми се струва, че е умишлен.

Коментар