Intel разкри предимствата на vPro на форум в Прага

От вчера технологията Intel vPro е на разположение на потребителите в Централна и Източна Европа. Пет дни след световния форум IDF в САЩ, висши мениджъри от Intel посетиха Прага, където разкриха подробности за разработките на компанията.

„Технологията Intel vPro заедно с процесора Intel Core 2 Duo е наистина добър пример за това какво означава на практика енергийна ефективност”, каза Даниел Касалето, вицепрезидент на корпорацията.

vPro е пакет от хардуер и софтуер, който осигуряват на ИТ специалистите по-ефективен контрол върху сигурността и разходите. Компютри с vPro платформа се предлагат от различни производители, включително и от спонсорите и изложителите на настоящия форум IDF Прага като Autocont, HP, BGS Levi и Fujitsu-Siemens.

Потребителите предпочитат все повече да работят, докато са в движение, като използват лаптопите си и широколентов интернет. Част от тази тенденция е технологията WiMAX, която е активно поддържана от Intel, посочиха от компанията.

„Днес WiMAX покрива 160 градове в Централна и Източна Европа с широколентов Интернет. В целия регион развитието на WiMAX е най-голямо в Словакия и Чехия”, каза Кристиан Моралес, генерален директор на Intel за Европа, Близкия Изток и Африка, който представи визията на компанията за развитието на отрасъла и приоритетите в района.

Коментар