ROG Mothership – заместникът на настолните компютри

Вместо да лежи на бюрото, ROG Mothership стои изправен, за да даде на охлаждащата система неограничен достъп до въздушния поток отзад (източник: ASUS Republic of Gamers)

ASUS Republic of Gamers (ROG) обнови линията си геймърски лаптопи. Колекцията ROG Spring 2019 балансира умело производителност с повече удобство и по-лесна ежедневна употреба.

Един от новите модели е ROG Mothership, който се позиционира като заместник на настолните компютри. Този лаптоп предлага възможности за визуализация както за заклетите геймъри, така и за създателите на сериозно съдържание.

Обикновените решетки, използвани в ноутбуците, ограничават охлаждането и се заключват в неподвижна позиция, за да отговарят на форм-фактора, подходящ за седене в скута. Това е добър компромис за много лаптопи, но заместителите на настолните компютри са прекалено тежки, за да седят удобно, така че ROG преосмисли формата за подобряване на преживяването.

Вместо да лежи на бюрото, ROG Mothership стои изправен, за да даде на охлаждащата система неограничен достъп до въздушния поток отзад. Клавиатурата се разделя и сгъва за максимална гъвкавост, като дава свободата да бъде позиционирана за перфектната стойка и да се свърже с кабел или безжично.

Отделянето на клавиатурата разкрива ред от четири високоговорителя, насочени директно към потребителя и създаващи ефективна звукова лента под екрана.

Подобреният въздушен поток поради изправената конструкция позволява ROG да намали корпуса, без да жертва скоростта. ROG Mothership е изненадващо тънък за мощността, която предоставя. Част от заслугата се дължи на CNC-обработеното тяло, което се прецизира с точност за перфектно прилягане.

Отнема почти 20 часа, за да се издълбаят всички части от твърди алуминиеви блокове, което води до прорязани линии и точно оформени части, отразяващи грижата и вниманието към детайлите по време на производствения процес.

Свръхбързият FHD панел се обновява при 144Hz с време за реакция от 3 милисекунди, за да задоволи геймърите, които искат да изпитат истинска тройно-цифрова FPS бърза игра.

Алтернативата 60Hz 4K UHD предлага най-добрия баланс за творчески занимания, с изключителна детайлност и пълно покритие на цветовото пространство Adobe RGB за широкообхватна цветна палитра.

Коментар