Обновление на Vista получиха тестери

Майкрософт предостави на ограничен кръг от тестери кандидат-финална версия (RC) на втория сервизен пакет (SP2) на Windows Vista, съобщи silicon.com. Специалистите са получили и версия на Windows Server 2008 SP2.
Засега не е известно кога Майкрософт ще направи публично достъпна Vista SP2. От компанията съобщават единствено, че са в непрекъснато взаимодействие с партньори и тестери, от които очакват обратна връзка за качествата на SP2.
През декември миналата година Майкрософт пусна публична бета версия на Vista SP2. Тогава започнаха и работите по RC изданието на операционната система.
Очаква се финалната версия на Vista SP2 да се появи през второто тримесечие на настоящата година, но тази информация не е потвърдена от Майкрософт.
Междувременно, компанията подготвя RC версия на следващата си операционна система Windows 7. Вече е известно, че новата ОС ще се предлага в шест версии.
Наскоро представители на Майкрософт се обърнаха към потребителите със съвет да обновят своите системи до Vista. Компанията работи по програма, която ще позволи безплатен или на много ниска цена ъпдейт от Vista към Windows 7.

Коментар