Майкрософт ще обучава безплатно онлайн

Майкрософт ще предложи безплатно онлайн обучение за своите продукти, за да подобри технологичното познание и икономиката на Америка. Компанията планира да обучи два милиона души в следващите две години, като част от програмата Elevate America, съобщи IT Pro.

Планът е разделен на две части. Първата е свързана с нов уеб сайт, който ще показва какво обучение е необходимо за различните технологични професии. Сайтът ще предлага и безплатни онлайн програми за обучение – от използване на електронна поща до усвояване на специфични умения за работа с Майкрософт продукти.

Втората част на програмата Elevate America включва партньорство с правителствата на щатите Флорида, Ню Йорк и Вашингтон. Предвиждат се обучения и сертификционни изпити за местните хора.

В допълнение, Майкрософт ще предостави един милион безплатни е-курсове с бизнес и технологична тематика. Голяма част от тях ще са свързани изцяло с технологиите на компанията и фокусирани върху специфични Майкрософт сертификации.

Милиони американци нямат технологични познания, необходими за днешната икономика, казва Памела Пасман, вицепрезидент на Microsoft Global Corporate Affairs. Чрез програмата Elevate America ще помогнем на тези хора да придобият нужните за успех знания, допълва тя.

Коментар