Ясни са победителите в Street Fighter IV Tournament

48 играчи, разпределени по шестнадесет в три ладера, 5 часа и половина напрегнати двубои, един победител и двама подгласници като краен резултат… Това е кратката равносметка от първия Street Fighter IV Tournament, организиран по случай премиерата на четвъртата част от легендарния франчайз Street Fighter.
Като най-добър сред най-добрите се отличи Михаил Палов от Пловдив, използващ псевдонима Mr. Robotо. На финала той успя да пребори софиянеца Любо Палиев – AXL, класирал се на втора позиция, и Петър Делев с никнейм Mutaro, също от София, заел третото място. За уменията си победителят беше награден от организаторите на състезанието с колекционерско издание на играта Street Fighter IV, а подгласниците му си тръгнаха с ваучери за пазаруване от верига магазини „Pulsar Games” на стойност съответно 50 лв. за втория и 20 лв. за третия. Поощрителни награди получиха и всички престрашили се да се запишат за участие в турнира.
Street Fighter IV Tournament е само първото от събитията, които планираме за популяризирането на играта” – заяви Любомир Момчилов, маркетинг мениджър на фирма „Пулсар” ЕООД. „Изключително сме щастливи, че успяхме да дадем възможност на Street Fighter играчи от цяла България да се съберат на едно място и да се състезават с любимите си герои.”
Геймърите премериха сили на PlayStation 3 конзоли в пряка елиминация в две от три игри, всяка от които протече в 2 от 3 рунда. Всеки имаше правото да използва собствен джойпад или аркаден стик. Особено голям интерес предизвика брандиран Street Fighter двоен arcade stick, донесен специално за турнира чак от Пловдив. Трите финални срещи, които определиха призовата тройка се проведоха в три от пет игри, с което финалистите успяха най-пълно да покажат своите умения.
Пред погледите на повече от 70 души, дошли в съботния ден във фоайето на кино „Синеплекс” в София Сити Център, за да наблюдават епичните битки, бяха показани и наградени и рисунките на победителите в Street Fighter Арт конкурса, организиран от Национален аниме и манга клуб „Накама”.

Коментар