Китайска камера снима обект на разстояние 45 км

Инфрачервените лазери с дължина на вълната 1550 нанометра осигуряват безопасно за очите използване на технологията (източник: CCO Public Domain)

Китайскии изследовател разработи нова фотографска технология, която позволява снимане на обекти с човешки ръст, отдалечени на разстояние до 45 километра, съобщи Дейли Мейл.

Технологията на Джън-Пинг Ли използва инфрачервени лазери и напреднала система с изкуствен интелект, за да формира изображението. Нов софтуер намалява шумовете, характери за предшестващите технологии за далечна фотография, като игнорира отраженията от други обекти на светлина в полезрението на камерата.

Инфрачервените лазери с дължина на вълната 1550 нанометра не само осигуряват безопасно за очите използване на технологията, но също така избавят фотографията от шумовете, причинявани от слънчевата светлина.

Технологията може да се използва за различни задачи, свързани с обезпечаване на сигурността и наблюдението. Така например, тя може да се приложи в устройства с размери на кутия за обувки, които се монтират на малки безпилотни летателни апарати.

Коментари по темата: „Китайска камера снима обект на разстояние 45 км”

добавете коментар...

  1. Баба Цуца

    От Шипка ще можем да снимаме всички бежанци, които влизат през границата ни …и да ги посрещаме с хляб и … на околовръстното на всеки по-голям град!
    Примерно, или:
    .. къс откос на 10 метра пред тях, със знаменца и рекламни брошури ще “примолваме” за кръгом и бегом..!

  2. Anonymous

    45000 метра /1,6 м = 28 000:1

Коментар