HMD сключи важни патентни договори с Qualcomm

HMD Global получава световен лиценз от Qualcomm за еднорежимни и многорежимни устройства под марката Nokia

Две големи технологични компании от мобилната индустрия – Qualcomm и HMD Global подписаха патентни споразумения, които ще ускорят плановете за въвеждане на пазара на нови Nokia устройства.

HMD Global получава световен лиценз от Qualcomm – водещ разработчик на мобилни чипове – за еднорежимни и многорежимни устройства, произведени и продавани от компанията под марката Nokia.

Съгласно условията на споразуменията, Qualcomm предоставя на HMD Global лицензионни права за разработване, производство и продажба на маркови 3G, 4G и 5G еднорежименни и многорежимни устройства.

Новите споразумения надграждат дългогодишното технологично сътрудничество на двете компании, коментира Алекс Роджърс, изпълнителен вицепрезидент и президент на Qualcomm Technology Licensing.

Флориан Зайхе, главен изпълнителен директор на HMD Global, заяви от своя страна, че компанията работи „в тясно сътрудничество с най-добрите партньори в световен мащаб“, а сътрудничеството с Qualcomm ще й даде възможност да интегрира „водещите нововъведения на пазара“.

Коментар