OMEN X 2S – геймърски лаптоп с два екрана

6-инчов 1080р тъчскрийн допълва главния екран на OMEN X 2S (източник: HP)

Лаптоп за игри с два екрана показа HP на гейминг фестивала в Пекин тази седмица. OMEN X 2S променя представата за това какво се очаква от едно геймърско устройство с потенциала си за едновременно изпълнение на задачи и специализирани клавиши за бърз достъп.

Според проучванията, 82% от геймърите ползват мобилните си телефони за чат, докато играят, 61% слушат музика и 49% гледат гейминг стриймове и видео съдържание или сърфират в интернет. Взимайки това предвид, НР добави втори екран към OMEN X 2S – 6-инчов 1080р тъчскрийн, който позволява на геймърите да изпращат съобщения в WeChat и WhatsApp, да търсят музика в Spotify, да гледат видеа в Twitch и YouTube или дори да го използват за хъб за OMEN Command Center.

OMEN X 2S допълнително позволява дублиране на главния дисплей в реално време. Отделна част от екрана може да бъде визуализиран на втория дисплей – например картата на играта, с което всички важни елементи са центрирани и така се осигурява движение на главата повече вертикално и по-малко хоризонтално.

Тази мощна машина с Intel Core i97, Nvidia графика и до 32 GB RAM е дебела само 20 мм, има изцяло метално шаси и се явява първият 15-инчов гейминг преносим компютър със система за охлаждане с течен метал от Thermal Grizzly Conductonaut.

Резултатът е разпределение на топлината с 10 пъти по-добра топлинна проводимост от силиконовата термична паста, до 28% по-добри резултати при обновяването на картината за секунда (FPS) при тестове в Apex Legends и 8,5% по-добро време при Blender Benchmark тест.

OMEN X 2S Laptop се очаква на пазара в Европа, Близкия изток и Африка през юли с начална цена от €2899, уточниха от производителя.

Коментари по темата: „OMEN X 2S – геймърски лаптоп с два екрана”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Течен метал с 10прозорци

Коментар